Hent E-bogen “Din krops hemmelige beskeder” her

Hvad kan din stress lære dig? – sådan bruger du din stress konstruktivt. 

Stress er en enestående mulighed for at gøre noget nyt om dig selv. Derfor er et så vigtigt, at du arbejder med det, så snart du kan. Her kan du lære hvordan. 

Stress er en enestående mulighed for at gøre noget nyt om dig selv. Derfor er et så vigtigt, at du arbejder med det, så snart du kan. Her kan du lære hvordan. 

Har du mange gange tænkt: Hvorfor var det mig, der bukkede under? Hvorfor var det mig der ikke kunne klare det?

Så er du ikke alene.

De tanker og refleksioner, tror jeg, at vi er mange, der har haft, når vi har været syge af stress og i tiden efter. 

Men ved at vende dit mindset en smule og kigge på din stress med et par lidt andre briller, behøver du ikke længere at bøje nakken, når du bliver mindet på, at du har været syg af stress.

For i denne artikel har du mulighed for at lære, hvordan du kan bruge din stress til at lære dig selv bedre at kende, så du kan passe på dig selv og dine børn i fremtiden.

To vigtige tidspunkter at huske på

Men der er to tidspunkter, hvor du virkeligt kan få noget ud af, at undersøge din stress.

Det ene tidspunkt er når du er ved at være ude på den anden side af stress.

Det andet tidspunkt er når/hvis du mærker, at du har tegn på stress. 

Begge disse tidspunkter er enestående muligheder for at lære noget om dig selv, for at tage den måde du lever dit liv på op til revision og for at gøre noget nyt. 

Når du har læst med her ved du hvordan du aktivt kan bruge stress som en accelerator til at få ny viden om dig selv og dit liv og til at tage nye beslutninger, der for fremtiden vil gøre dig (og dine børn) godt.

Det er hævet over enhver tvivl at vi skal undgå stress, hvis vi kan, men….

Lad det være sagt med det samme: Vi skal alle sammen undgå stress, hvis det er muligt. Men hvis du følte, at det var muligt, så læste du formentligt ikke med her.

Men for mange, som jeg møder, kan jeg se en tendens til at vi forsøger at skubbe stress væk så længe, at det er muligt for os. Vi indser det ikke, vi anerkender ikke, hvordan vi har det, og vi ignorerer, mistolker eller overhører signalerne, og på den måde kan vi bare fortsætte den kurs, vi er på, med fare for at udsætte os selv for stress. 

Samtidigt ser jeg også mange, der fortsætter i sammen spor, når de er tilbage på arbejdet igen efter en stresssygemelding.

Det virker næsten som om, at der noget, de skal indhente og bevise påny.

Men hvis du tør at stoppe op og kigge på hvilke elementer du gerne vil lave om. Eller hvilke fragmenter du gerne vil ændre på for at passe bedre på dig selv, så er dette det bedste tidspunkter af alle til at gøre det.

Det lyder enkelt, men…

Det er bare mange gange meget nemmere sagt end gjort. 

For hvordan gør du, og hvornår ved du, at du er i mål?

Brug stress som løftestang

Ved at bruge din stress som løftestang, og ved at mærke, hvad din krop fortæller dig (har du svært ved at gennemskue og tyde de signaler, din krop sender til dig, så kan du læse mere om det her), så lærer du dig selv bedre at kende og ikke mindste så kommer du til at kunne kortlægge din stress, så du kan arbejde sammen med de tegn din krop sender dig i stedet for imod dem. 

Du vil kunne strukturere din nye viden og bruge den til at aktivt til at hjælpe dig med at forebygge og gøre det soleklart for dig, hvornår du skal reagere. 

Så find ud af, hvad der trigger din stress. – Hvis du kun tager een ting med fra denne artikel, så lad det være dette. 

Mit postulat er, at vi alle godt kan klare lange arbejdsdage og travle perioder, men at det er en relation, usikkerhed eller uklare målsætninger/arbejdsopgaver, der giver os stress.

Hvad er dine triggere?

Fordelen ved at du kortlægger dine triggere på denne måde, er, at du for altid vil have et klart billede af, hvad du skal vige udenom, eller hvad du skal være opmærksom på, når du skal passe på dig selv.

Hvis du lider af perfektionisme, så pak den lidt væk i denne øvelse. For hvis du skal have et klart billede af det, så skal der være plads til, at du kan se alle sider af det. Så skriv ned uden at andre behøver at se det. Skriv kun til dig selv.

Til at starte med kan det være uoverskueligt at skulle begynde på, men ganske langsomt, vil der begynde at danne sig et billede af, hvad der er dine triggere.

Skriv i punktform, så det ikke kræver meget og hurtigt giver dig et overblik. 

Brug for mere viden?

Hvad skal læseren foretage sig? Som et minimum at læse et andet blogindlæg

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan lære af din stress, så har jeg skrevet en e-bog, der hedder Din krops hemmelige besked om stress.

Den kan du downloade her uden at det koster dig en krone.

På den måde vil du kunne supplere din viden om, hvad der trigger din stress med at lære, hvordan din krop fortæller dig og guider dig i en retning uden om stress.

Share the Post:

Related Posts

Mini-guides

Få inspiration og metoder direkte i din mailbox om bl.a. life design, at overkomme stress og om nervesystemet . Al info er skræddersyet til travle mødre, der jonglerer stress, har dårlig samvittighed eller har følelsen af ikke at slå til. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.